GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan jött létre vállalkozásunk?

Állattartó vállalkozóként szembesültünk az összes többi szigetelési technika korlátaival. Épületeinkben mindenféle anyagot kipróbáltunk, rengeteg pénzt költöttünk a megfelelő anyagok beépítésére, amik mára már a szeméttelepen vannak. Sajnos akkor még nem ismertük a poliuretán habot. Nagyon fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy amikor megismerkedtünk ezzel az anyaggal rendkívül szkeptikusak voltunk vele kapcsolatban. A mostani telepfelújításunkat ezzel az anyaggal készítettük el.

Vállalkozásunk családi vállalkozás, melynek létrejöttét a szigetelőanyagokkal kapcsolatos 20 év reménytelen próbálkozása generálta. Csapatunkban a kivitelezést 10 éve ezzel a technikával dolgozó munkatársak végzik, akikkel rokoni kapcsolatban vagyunk. Ők ismertettek meg minket a purhabbal. A purhab “képességeinek” a megértéséhez több hónapnyi kitartó információszerzés (több száz oldal sokszor egymásnak ellentmondó ismeretanyag elolvasása), szakértők, mérnökök véleményezése kellett. A végeredmény lett a Purhab Center Kft nevű cégünk.

Melyek a purhab tulajdonságai?

A szórt poliuretán hab mellett a következő érvek szóltak:

 • Csekély önsúly (ca. 3 kg/m2)
 • Bontási költség nélkül felhordható a meglévő szigetelésre
 • Toldásmentes, öntapadó, monolitikus alkalmazás
 • Vízzáró réteget alkot
 • Gyors kivitelezés
 • Hosszú élettartam minőségvesztés nélkül!
Milyen vastagon használjuk?

Zárt cellás poliuretán habot felesleges 10-12 cm feletti vastagságban elkészíteni, ugyanis hiába növeljük a réteget, a hőszigetelő hatás már csak elhanyagolható mértékben növekszik.

Megfigyelhető viszont, hogy már 3 cm purhab visszatartja a hőveszteség háromnegyedét!

Konkrét anyagok összehasonlításához használja KALKULÁTORUNKAT!

Mennyi az élettartalma?

Az alapanyag gyártók 60-80 év garanciát adnak.

Mire figyeljünk árajánlat kérésekor?

Minden felhasználási területnek megvan a specifikus alapanyaga. Lényeges, hogy az árajánlatban szereplő alapanyag megnevezése fel legyen tüntetve és a majdani kivitelezéskor azzal (vagy ugyanolyan tulajdonságú) anyaggal készítsék el szigetelésünket.

Milyen anyagokkal versenyezünk?

A szórt uretán habok hővezetési tényezője a hagyományos anyagokéval szinte megegyezik: a zárt cellás habé (0,021 W/mK), a nyitott cellás habé (0,032- 0,038 W/mK), a gyapotoké (0,035-0,044 W/mK), a táblásított hungarocell lapoké pedig (0,040-0,048 W/mK). A különbség “csupán” az öntapadáson, réskitöltésen és toldásmentességen keresztül kialakuló légzárásban keresendő. Ha az áramló levegő képes bejutni a hőszigetelésünk mögé, semlegesíti a szigetelő funkciót és a levegő páratartalma 6-8 év alatt teljesen tönkreteszi azt bármilyen vastag is legyen a réteg.

A hőátbocsátási tényező (U-érték, régebben k, mértékegysége W/m2K) határozza meg egy hőszigetelés hőszigetelési képességét. Az U-érték azonban kizárólag két változó tényezőn alapul: a rétegvastagság és a hővezetési tényező (Lambda, mértékegysége W/mK) hányadosán.

Hol alkalmazható, felhasználási területei?
 • Pincefödém
 • Padlásfödém
 • Szarufák felett és között
 • Tartályok és csövek
 • Tető
 • Aljzatbeton
 • Manzárt
 • Állattartó épületek (istállók)
 • Tárolók
 • Mezőgazdasági létesítmények
A már meglévő szigetelésemmel összekombinálható-e?

Igen, kiegészítésként, javításként vagy akár a tönkrement régi szigetelő cseréjével.

Alkalmas-e vízszigetelésre?

Igen, pl. lapostető, lábazat szigetelésénél.

Mennyi idő alatt készül el?

Minimum 200 m2/nap helyszíntől és vastagságtól függően.

Ártalmas-e az egészségre?

A gyártók szavatolják, hogy semmilyen egészségkárosító hatása nincs a kész szigetelésnek.

Kártevőknek ellenáll-e?

Az anyag keménysége és a rétegvastagság miatt a rágcsálók, madarak, egyéb kártevők nem tudnak élőhelyet kialakítani szigetelésünkben.

Gátolja-e valamilyen körülmény a munkavégzésünket?

Igen, vizes felületre nem tudjuk felhordani az anyagot, valamint 10°C fok alatt speciális körülmények között lehet csak szigetelni. Kültéri munkavégzésnél az időjárást is figyelembe kell venni.

Mennyibe kerül?

Sajnos nincs egy mindenhová jó számítási sablon, ezért felmérés után tudunk felelősséggel nyilatkozni a bekerülési költségekről. Ezt viszont minden költség nélkül elvégezzük és elkészítjük a személyre szabott ajánlatunkat.

Mennyi idő alatt térül meg?

Saját telepünkön a tapasztalataink szerint 50%-al csökkent a gázszámlánk. A másik fontos szempont, hogy ez az anyag 20 év múlva is ezt fogja nyújtani, szemben más szigetelőkkel.

Ellenáll-e a napsugárzásnak?

UV védelem nélkül nem, de van lehetőség kültéri kivitelezésre is a megfelelő védelemmel.

Aki a hívásod várja…

Gál Jenő
(Tulajdonos)
+36 30 967 4995

KAPCSOLAT

Miért a Purhab Center?

1. Már több 100 ügyfél választott minket!

2. 100% pénzvisszafizetés garancia!

3. A tevékenységünkre vonatkozóan felelősségbiztosítással rendelkezünk.

4. Ingyenes ajánlatkérés

5. Ingyenes Kalkulátor  Poliuretán habszigeteléshez