Szórt purhab szigetelés ár, fújt szigetelés ár Kalkulátor

A szórt purhab szigetelés ár kalkulátor segítségével összehasonlíthatja a hagyományos szigetelőanyagokat a ZÁRT CELLÁS PURHAB szigeteléssel. Az alábbi vonaldiagramm megmutatja, hogy az Ön által választott hagyományos szigetelő anyag hány centiméter vastagságú zárt cellás purhabszigetelésnek felel meg.

 

Kérem adja meg a hagyományos szigetelőanyag vastagságát:

Kérem válasszon egy hagyományos szigetelő anyagot:

 

 Hőátbocsátási tényező (U) házrészenként

HázrészPasszív házAjánlottRendelet szerint
Tető. Födém. Padlás 0,1W/m2K 0,12W/m2K 0,17W/m2K
Padló 0,1W/m2K 0,2W/m2K 0,3W/m2K
Pince 0,1W/m2K 0,18W/m2K 0,25W/m2K

A szigetelőanyagok hőátbocsátási tényező romlásának összehasonlítása az évek múlásának tükrében

Amennyiben a szálas szigetelő anyagok érintkeznek a levegővel (ha nincsenek hermetikusan elzárva attól), a nedvességtartalmuk folyamatosan változik. A mikroszálak a párás levegő páratartalmát felszívják (megdagadnak), majd a kiszáradnak(zsugorodnak). Ennek a következménye a folyamatos zsugorodás, mely a szigetelőképesség romlását eredményezi.


Miért jobb a szórt purhab szigetelés ára más szigetelőanyagokhoz képest?

Egy épületet sokféleképpen lehet szigetelni, mégis, cégünk szerint a zárt cellás purhab szigetelés a legjobb döntés. A következőkben elmondjuk, mik az erősségei ennek a szigetelési módnak. Valamint, hogy miért mondható, hogy a szórt purhab szigetelés ár sokkal kedvezőbb a hagyományos szigetelőanyagok áraihoz képest.   

Először is, kezdjük általánosságban véve a zártcellás fújt szigetelés árral, ami általában 800 – 1300 Ft/m². Ez az összeg 1 cm vastagságú szigetelésrétegre vonatkozik. A tökéletes feladavégzéshez általában 3 cm vastagságú szigetelés felvitele javasolt. Ha ez adott, akkor a purhab kiváló hőszigetelést, emellett pedig vízzárást és párazárást is biztosít. A hab működésmechanizmusa a következő: felvitel után egy egybefüggő réteget képez a szigetelendő felületen. Ennek köszönhetően mindenféle mélyedésbe belekerül, nem lesznek illesztési hibák. A víz- és párazárás érdekében nincs szükség szigetelőfóliák használatára.

Itt már látható, mitől olyan jó a purhab szigetelés ár. Ha hosszútávban gondolkodunk, láthatjuk a teljes vízzáró képesség előnyeit. Ez a képesség, ugyanis, megakadályozza, hogy a szigetelés belülről átnedvesedjen. Más szigeteléstípusoknak pont a nedvesség okozza a vesztét, ugyanis annak hatására idővel csökken a hatékonyságuk. A purhab szigetelés, azonban, kiállja az idő próbáját, így hosszútávon jelentős összeg takarítható meg vele.


Purhab szigetelés – előnyök és árak

Mik a szórt vagy fújt purhab szigetelés legfőbb tulajdonságai és előnyei? Miért éri meg ezt a szigetelési formát választani? Elmondjuk!

 • A purhab mérettartó és kiemelkedő hőszigetelő hatású,
 • nagyszerűen tapad, varratmentes egységet alkot,
 • felhasználhatósága széleskörű, gyorsan kivitelezhető,
 • megszünteti a páralecsapódást, a gombák és penész károsító hatását,
 • élettartama jóval 15 év feletti,
 • mosható, tisztítható, egészségre ártalmatlan,
 • nagy szilárdságú, lépésálló, terhelhető,
 • a korszerű technológiák csúcsa.

A PurhabCenter Kft. szakemberei az ajánlatkérést követően felkeresik a szigetelendő épületet! A fújt purhab szigeteléssel kezelni kívánt felület számításánál a tényleges terítéket veszik alapul. Az árak vastagságfüggő négyzetméter árak. A szórt purhab szigetelés ár kalkulációhoz látogasson el az ingyenes interaktív ajánlatkérő felületünkre.

Az árajánlatunk tartalmazza a fújt vagy szórt purhab szigetelő alapanyag árát és a munkadíjat is.

A purhab szigetelés árát további tényezők is befolyásolhatják! Nézzünk meg ezekből is néhányat: 

 • a szigetelés előtt tisztításra, mosásra szoruló felület,
 • nincs megfelelő erősségű áram az épület közelében,
 • 8 méternél magasabban kell a szigetelést végezni.

A PurhabCenter Kft. munkatársai mindig személyre szabott árakkal dolgoznak, legyen szó hő- vagy vízszigetelésről, purhabos szigetelésről.