Lapos tető/nyeregtető szigetelés

Lapos tető szigetelés

Lapos tető szigetelés

Az elöregedés felé ballagó lapostetőjének szigetelésén gondolkodik? Felütötte a fejét az első (rossz) hírhozó enyhe beázás, penészesedés, omlás? Ne várja ki a végét, előzze meg a (nagy) bajt zárt cellás purhabbal, lapos tető szigeteléssel. Ezzel a megoldással nem csak a nedvességre, beázásra válaszol, ezzel odaint a hidegnek télen és a melegnek nyáron. A lapos tető szigeteléshez egy olyan sokoldalú összetétel kell, mint amilyen a zárt cellás purhab.

  • Vízálló
  • Ellenáll az extrém körülményeknek (hideg/meleg/hó…)
  • Terhelhető, nagy a nyomószilárdsága
  • Egybefüggő, varrásmentes réteg
  • Könnyen tisztítható

Legyen szó régi vagy új épületről, a lapos tető szigetelést elvégezhetik anélkül, hogy a már meglévő réteget eltávolítanák. Oda kell figyelni néhány részletre, úgymint a penészesedésre vagy nedvességre… Amennyiben ezek rendben vannak, úgy könnyedén és gyorsan kivitelezhető a lapos tető szigetelése zárt cellás purhabbal. Miután ezt a réteget felvisszük, eltűnnek az addig jelenlévő illesztési pontoknál a kisebb rések. Egy egybefüggő védőréteget kapunk, melynek nem árt, ha ázik, süt rá a nap, fújja a szél. De ezen felül nagy a nyomószilárdsága, azaz kimondottan kemény, ebből kifolyólag terhelhető. Amennyiben a tetőt eddig terasznak használták, a lapos tető szigetelés követően is betöltheti ezt a funkciót, ha pl. egy kopóréteg betont húznak rá. Ezt követően járhatnak rajta és pakolhatnak rá.

Egy kicsit részletesebben – miért olyan lényeges a lapostető és a nyeregtető szigetelése?

 A tető szigetelése általában is azért különösen fontos, mert télen a fűtött háznak, vagy lakásnak a meleg levegője felfelé száll. A lapostető és nyeregtető szigetelés a padláson, illetve a fődémen és a tetőn keresztül fajlagosan megszökő meleg levegőt állítja meg. Ez az egy négyzetméterre vetített legtöbb hő egy családi ház esetében.

Különböző számítások léteznek arra, hogy a fűtésre fordított energia hány százaléka távozik valójában a tetőn át. Ezen számítások mind arra mutatnak, hogy a padlástéren és a tetőn át a fűtési energia legalább 20-30 százaléka ,,szökik el’’. Érdemes tehát foglalkozni a lapostető és nyeregtető szigeteléssel! Hiszen így a zsebünkből elguruló forintokat spórolhatjuk meg és tehetjük vissza a családi kasszába.

Lapostető és nyeregtető szigetelése zártcellás purhabbal a Purhab Centernél – hívjon minket most! Tetőszigeteléssel a tárgyalt hőmennyiséget a lakásában tudjuk tartani. A tetőtér szigetelést ma már egyre szigorúbb hőtechnikai előírások is szabályozzák. Családi házak esetében a lapostető és nyeregtető zártcellás purhab szigetelése utólag is elvégezhető!

Rendelet is előírja, hogy az új építésű családi házak nem lakott padlás födémének, illetve a beépített tetőtér magastetőjének hőátbocsátási tényezője 2018. január 1-től 0,17 W/m2K.

2020-tól kezdve pedig már csak ,,közel nulla” energiaigényű épületek épülhetnek, ezért az legfrissebb javasolt értékek már 0,14 W/m2K érték körüli.

Egy kicsit részletesebben - miért olyan lényeges a lapostető és a nyeregtető szigetelése?

Egy kicsit részletesebben – miért olyan lényeges a lapostető és a nyeregtető szigetelése?

KÉRJEN INGYENES ÁRAJÁNLATOT EGYSZERŰEN ÉS GYORSAN!