A purhab hőszigetelés forma nagy előnnyel rendelkezik a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben. Ugyanis nem zsugorodik, nem esik össze és az egészségre teljesen ártalmatlan! Mással jelenleg ezekkel a kvalitásokkal nem is helyettesíthető, ezért vált az egyik leggyakoribb hő- és vízszigetelő anyaggá. A nedvességtől, további korróziótól komolyan óvja az épületeket.

A purhab hőszigetelés munkatársaink által egy speciális berendezés és szórópisztoly segítségével kerül fel a felületekre. A kiszórt purhab hőszigetelés másodpercek alatt kihabosodik, kitágul, és elnyeri végleges formáját, szilárdságát.

A szórt poliuretán habot többféle formában alkalmazzuk. Létezik ún. nyitott cellás, lágy, félmerev, valamint merev hab is. Utóbbiak nagymértékben terhelhetők, lépésállók. A zártcellás szórt purhab hőszigetelő tulajdonsága mellett víz- és hangszigetelés képes is.

A komponenseket felmelegítve szórjuk a felületre, így csak a megfelelő felületi hőmérsékleten tudjuk alkalmazni, szükség lehet előmelegítésre.

Hőszigetelés

Megbízható hőszigetelési megoldást keres?

A purhab hőszigetelés rendkívül sokoldalú megoldást nyújt, nagyfokú hatékonyságából adódóan pedig jelentős népszerűségnek örvend napjainkban. Ideális választás lehet lakossági, kereskedelmi és ipari projektekhez egyaránt.

Hőszigetelés purhabbal – előnyök:

  • Magasfokú hőszigetelés: A purhab kiváló hőállósági tulajdonságokkal rendelkezik, hatékonyan csökkenti a hőátadást, segíti a kellemes belső hőmérséklet fenntartását. Magas R-értékkel rendelkezik, ami szigetelési hatékonyságát is bizonyítja.
  • Sokoldalúság: A purhab hőszigetelés felhasználható padló, fal és padlásszigeteléshez egyaránt. Applikálás után a purhab a sokszorosára habosodik, kitölti a hézagokat és repedéseket, ezáltal kiváló légzáró is egyben.
  • Ellenáll a nedvességnek: Nem szívja meg magát és megakadályozza a penész kialakulását is. Párás, nedves környezetben ideális választás.
  • Hangszigetelés: A purhab hőszigetelés hangszigetelő hatással is bír

Purhab hőszigetelés egyszerűen

A purhab hőszigetelés applikálása egy speciális szórópisztoly segítségével történik, amivel rövid idő alatt jelentős felületre vihető fel az szigetelőanyag. Minden esetben szakembert kell hívni a szigeteléshez, saját kezűleg nem ajánlatos bele kezdeni. A purhab hőszigetelés a felületre fújva rövid időn belül felhabosodik, majd pár percen belül kikeményedik.