A purhab hőszigetelés forma nagy előnnyel rendelkezik a hagyományos szigetelőanyagokkal szemben. Ugyanis nem zsugorodik, nem esik össze és az egészségre teljesen ártalmatlan! Mással jelenleg ezekkel a kvalitásokkal nem is helyettesíthető, ezért vált az egyik leggyakoribb hő- és vízszigetelő anyaggá. A nedvességtől, további korróziótól komolyan óvja az épületeket.

A purhab hőszigetelés munkatársaink által egy speciális berendezés és szórópisztoly segítségével kerül fel a felületekre. A kiszórt purhab hőszigetelés másodpercek alatt kihabosodik, kitágul, és elnyeri végleges formáját, szilárdságát.

A szórt poliuretán habot többféle formában alkalmazzuk. Létezik ún. nyitott cellás, lágy, félmerev, valamint merev hab is. Utóbbiak nagymértékben terhelhetők, lépésállók. A zártcellás szórt purhab hőszigetelő tulajdonsága mellett víz- és hangszigetelés képes is.

A komponenseket felmelegítve szórjuk a felületre, így csak a megfelelő felületi hőmérsékleten tudjuk alkalmazni, szükség lehet előmelegítésre.