A poliuretán hab technológiájának köszönhetően a homlokzatok korszerű és professzionliális szigetelése is lehetővé vált számunkra! Manapság szinte minden ház- és lakástulajdonosnak, valamint új építkezést tervezőknek az egyik legfontosabb célja a költséghatékonyság. Az energiaköltségek jelentős csökkentéséhez járulhat hozzá az, ha a megrendelő és a kivitelező egyaránt a purhab homlokzati szigetelés mellett dönt. A megfelelő nyílászárók kiválasztása mellett az épületek homlokzatának szigetelése is kiemelt fontosságú. Ugyanis a homlokzatszigetelés az épületből kiszökő meleg jelentős részét képes visszatartani.

Ha belevágunk a homlokzati szigetelés folyamatába, látni fogjuk, hogy nem kis feladat a megfelelő homlokzati hőszigetelő anyagok kiválasztása. A legtöbb esetben a kedvező alapanyagár, a ráfordított munkaidő és munkadíj, valamint a remélt megtakarítás fordított arányban állnak egymással. Csábító lehet az olcsó szigetelés, de építkezések esetén mindig az olcsóbbat választani súlyos költségekhez vezethet hosszú távon.

Purhab homlokzat szigetelés mesterfokon! Homlokzatának szigeteléséhez is válassza a zártcellás poliuretán habot! Ez a hab elképesztő hatékonyságú hőszigetelést tesz lehetővé. Víz-, pára-, hő- és hangszigetelő is egyben. A purhab minden tekintetben a legmodernebb és legegyszerűbb megoldást kínálja. Felhasználásával újszerű szerkezetek válnak lehetővé, melyek nem csak hatékonyságukkal, olcsóbb kivitelezésükkel is kitűnnek a mezőnyből.

Purhab homlokzati szigetelés – utólag nem működik!

Válassza Ön is már építkezéskor a purhab homlokzati szigetelést! A legtöbb hőszigetelő rendszer rendelkezik bizonyos fokú hangszigetelési tulajdonságokkal, azonban ez mindig építkezés után derül ki. A válaszott hőszigetelő rendszerek alkalmazásakor a hangszigetelés ritkán kap külön figyelmet. A hiányából adódó problémák tapasztalataink szerint általában utólag okoznak igazán gondot. Utólagosan, az építkezés lényegi részének befejeztével szinte lehetetlen hatékony hangszigetelést végezni. Ilyenkor bizonyosan csak hanyag és elkapkodott megoldásokat alkalmaznak a legtöbben. De hiszen a nyugodt pihenés záloga a jó hangszigetelés. Valamint azé is, hogy mi magunk se zavarjuk a lakókörnyezetünket. A Purhab Center szerint a legjobb megoldás, ha mindjárt a kiváló hangszigetelési paraméterű purhab homlokzati szigetelést választjuk.

A poliuretán hab beltérben és kültéren egyaránt alkalmazható, az egészségre teljesen ártalmatlan. Nézzük, mit tud a nyitott cellás változata!

A folyékony keverék szórással történő felhordása után pillanatokon belül látványosan önmaga 120-szorosára duzzad. Ezt környezetsemleges módon teszi, kizárólag a saját víztartalma segítségével. A két komponens szabályozott, gépi összekeveréséből előállított, nyitott cellás, félmerev poliuretán lágy hab hőszigetelő rendszer, mely egységes szerkezetet alkot. Csekély sűrűsége és nagyon alacsony nyomószilárdsága folytán nem terhelhető hőszigetelés. Zártcellás párja némileg sűrűbb.

Purhab homlokzati szigetelés –  a Purhab  Center új szolgáltatása

A zártcellás purhab felfújása előtt a felületet meg kell tisztítanunk, hogy ne legyan rajta víz, zsír, vagy egyéb szennyeződés. Portalanított, szennyeződésmentesített felületen ugyanis a hab rendkívül jól tapad. Egy egész homlokzati felület esetében ez valóban nem kis munka, de szakembereink felkészültek és tapasztaltak. A purhabos szigetelést hasonlóan nagy felületen kell elvégezni, például tetőtér szigetelésekor.

Amikor a hab kiszárad, térfogattartóvá is válik egyben, továbbá teljesen kemény és szagtalan. A purhab homlokzati szigetelés igazán időtálló megoldás, hiszen a purhab nem öregszik és nem bomlik le, megakadályozza a penészedést is. Továbbá a hőhidak keletkezése is kizárt. A purhab nem veszélyes hulladék, környezetbarát, újrahasznosított anyagokból állítják elő. Esetleges bontáskor sem keletkezik káros anyag, bontási munkálatok során különös odafigyelést nem igényel a purhab réteg jelenléte.

Kifújás után a purhab homlokzati szigetelés megkeményedési folyamata nagyon gyorsan zajlik. A két alapvető habtípus, a zárt- és nyitott cellás közül előbbi negyvenszeresre, utóbbi százszorosra képes térfogatát növelni eredeti értékükhöz képest.

Nézzük hát, mit is nyerünk pontosan a poliuretán habszigetelő anyagok alkalmazásával:

 • gyors kivitelezés,
 • ellenáll a penésznek,
 • víz- és hőszigetelő réteg egyben,
 • lépésálló, terhelhető,
 • ellenáll a szél, hó és eső hatásainak.

Ismertesse meg velünk Ön is szigetelni kívánt ingatlanát és kérjen árajánlatot most!

A fújt/szórt purhab homlokzati szigetelés árai

Ajánlatkérést követően a PurhabCenter Kft. szakemberei felkeresik a szigetelendő épületet! A fújt purhab homlokzati szigeteléssel kezelni kívánt felület számításánál a tényleges terítéket vesszük alapul. Az árak vastagságfüggő négyzetméter árak.

 • 3 cm vastagságú szigetelés ára 11,5 EUR/m2+Áfa (3.680 Ft/m2+Áfa)
 • 5 cm vastagságú szigetelés ára 14,5 EUR/m2+Áfa (4.640 Ft/m2+Áfa)
 • 10 cm vastagságú szigetelés ára 24,0 EUR/m2+Áfa (7.680 Ft/m2+Áfa)

Az összegek tartalmazzák a fújt vagy szórt purhab szigetelő alapanyag árát és a munkadíjat is.

A szigetelés árát bizonyos további tényezők is befolyásolhatják!

Nézzünk meg néhányat, melyekkel több éves tapasztalattal rendelkező szakembereink talákoztak:

 • a szigetelés előtt tisztításra, mosásra szoruló felület,
 • nincs megfelelő erősségű áram az épület közelében,
 • 8 méternél magasabban kell a szigetelést végezni.

A PurhabCenter Kft.-nél munkatársaink mindig személyre szabott árakkal dolgoznak, legyen szó hő- vagy vízszigetelésről, purhabos szigetelésről.

Fontos tehát felismernünk, hogy a homlokzatszigetelés az épületből kiszökő meleg jelentős részének visszatartására képes. A purhabos homlokzati szigetelés ugyanúgy kiemelt fontosságú, mint például a legmegfelelőbb nyílászárók gondos kiválasztása. Az energiaköltségek csökkentése nem csak pénztárcánknak kedvez, hanem egy környezettudatosabb, zöldebb objektumot is jelenthet.