Ha házunk, vagy bármilyen épített és zárt objektumunk tetőterét szigetelni szeretnénk, a legjobb választás egyértelműen a purhab. A tetőtérben a purhabos eljárást akkor tudjuk alkalmazni, ha az még beépítés előtt áll, illetve, ha a belső fal és mennyezet borítása lekerült. Ez utóbbi esetben a purhab a tetőfólia belső oldalára kerül.

Fontos tudnivaló mindenki számára, aki tetőtér szigetelése purhabbal témában gondolkodik, hogy tetőcserépre közvetlenül nem fújható a réteg! Ez nagy kárt okozhat, bár vannak kiveitelezők, akik a megrendelőket igyekeznek meggyőzni ennek gond nélküli kivitelezhetőségéről.  A Purhab Center Kft.-nél munkatársaink ezt semmiképpen sem ajánlják.

A fújási munka előtt a kényes felületeket meg kell takarítanunk. Ilyenek lehetnek a nyílászárók, lámpatestek, elektromos kapcsolók, berendezések és a padozat. A purhab réteg csakis víz-, zsír- és egyéb kosztól mentes felületre fújható fel. Ha tetőtér szigetelésekor a zártcellás purhabot választjuk, nincs szükségünk párazáró fóliára. A zártcellás purhab ugyanis párazáró réteget alkot, mindemellett pedig kiváló víz- és hanszigetelő, valamint jócskán terhelhető réteg is. A zártcellás purhab szigetelést tetőtérben 8 centiméteres vastagság felett érdemes alkalmazni.

A szigetelőanyagot úgynevezett Airless rendszerű speciális szórógéppel terítjük a szigetelendő felületre. A folyékony, kevert purhab alapanyag 100-120 bar nyomással kerül kifújásra.

Tetőtér szigetelés purhabbal a Purhab Center Kft. jóvoltából!

Tetőtér szigetelés purhabbal

Ha azt szeretnénk, hogy családi házunk, vagy bármilyen épített objektumunk tetőterének szigetelése résmentes, huzatmentes legyen, mindenképp válasszuk a poliuretán habot! A zártcellás szigetelés purhabbal valóságosan elképesztő hőszigetelő réteget képez. Alkalmazható egyébként lábazati hőszigetelésként, aljzatszigetelésként, pinceszigetelésként, szerelt homlokzatok hőszigeteléseként, de felhasználható speciális hőszigetelési feladatokra, pléldául tartály- vagy csőszigetelésekre is. Az autóiparban is hasznosítják. Alkalmas továbbá vakolat alatti hőszigetelésre is. Ez esetben azonban mindenképpen számolnunk kell a vakolási technológiából adódó felületi egyenetlenséggel. Ez a felragasztott vakolóhálóra felhordott, megközelítőleg 2 centiméter vastagságú vastagvakolattal tudjuk kiegyenlíteni.

De kanyarodjunk most vissza a címben szereplő tetőtérhez! A tetőtér szigetelés purhabbal eljárás alkalmas lapostetők szigetelésére is. A purhab tökéletes vízhatlanságának köszönhetően a tető a felhordás után azonnal beázásmentessé válik. A hab a víz elleni védelmet nemcsak egy vízszigetelő héj, hanem a hőszigetelés teljes vastagságában biztosítja, 100%-os megoldást nyújtva beázásokkal szemben. A rendkívüli lég- és párazáró, valamint hőszigetelési képessége a magas nyomó- és tapadószilárdságával együtt egészen újszerű épületszerkezetek kialakítására ad lehetőséget. Magastető hőszigetelése is lehetséges.

Beszéljünk a részletekről telefonon és kérjen Ön is tőlünk árajánlatot!