Ha házunk, vagy bármilyen épített és zárt objektumunk tetőterét szigetelni szeretnénk, a legjobb választás egyértelműen a purhab. A tetőtérben a purhabos eljárást akkor tudjuk alkalmazni, ha az még beépítés előtt áll, illetve, ha a belső fal és mennyezet borítása lekerült. Ez utóbbi esetben a purhab a tetőfólia belső oldalára kerül.

Fontos tudnivaló mindenki számára, aki tetőtér szigetelése purhabbal témában gondolkodik, hogy tetőcserépre közvetlenül nem fújható a réteg! Ez nagy kárt okozhat, bár vannak kiveitelezők, akik a megrendelőket igyekeznek meggyőzni ennek gond nélküli kivitelezhetőségéről.  A Purhab Center Kft.-nél munkatársaink ezt semmiképpen sem ajánlják.

A fújási munka előtt a kényes felületeket meg kell takarítanunk. Ilyenek lehetnek a nyílászárók, lámpatestek, elektromos kapcsolók, berendezések és a padozat. A purhab réteg csakis víz-, zsír- és egyéb kosztól mentes felületre fújható fel. Ha tetőtér szigetelésekor a zártcellás purhabot választjuk, nincs szükségünk párazáró fóliára. A zártcellás purhab ugyanis párazáró réteget alkot, mindemellett pedig kiváló víz- és hanszigetelő, valamint jócskán terhelhető réteg is. A zártcellás purhab szigetelést tetőtérben 8 centiméteres vastagság felett érdemes alkalmazni.

A szigetelőanyagot úgynevezett Airless rendszerű speciális szórógéppel terítjük a szigetelendő felületre. A folyékony, kevert purhab alapanyag 100-120 bar nyomással kerül kifújásra.

Tetőtér szigetelés purhabbal a Purhab Center Kft. jóvoltából!

Tetőtér szigetelés purhabbal

Ha azt szeretnénk, hogy családi házunk, vagy bármilyen épített objektumunk tetőterének szigetelése résmentes, huzatmentes legyen, mindenképp válasszuk a poliuretán habot! A zártcellás szigetelés purhabbal valóságosan elképesztő hőszigetelő réteget képez. Alkalmazható egyébként lábazati hőszigetelésként, aljzatszigetelésként, pinceszigetelésként, szerelt homlokzatok hőszigeteléseként, de felhasználható speciális hőszigetelési feladatokra, pléldául tartály- vagy csőszigetelésekre is. Az autóiparban is hasznosítják. Alkalmas továbbá vakolat alatti hőszigetelésre is. Ez esetben azonban mindenképpen számolnunk kell a vakolási technológiából adódó felületi egyenetlenséggel. Ez a felragasztott vakolóhálóra felhordott, megközelítőleg 2 centiméter vastagságú vastagvakolattal tudjuk kiegyenlíteni.

De kanyarodjunk most vissza a címben szereplő tetőtérhez! A tetőtér szigetelés purhabbal eljárás alkalmas lapostetők szigetelésére is. A purhab tökéletes vízhatlanságának köszönhetően a tető a felhordás után azonnal beázásmentessé válik. A hab a víz elleni védelmet nemcsak egy vízszigetelő héj, hanem a hőszigetelés teljes vastagságában biztosítja, 100%-os megoldást nyújtva beázásokkal szemben. A rendkívüli lég- és párazáró, valamint hőszigetelési képessége a magas nyomó- és tapadószilárdságával együtt egészen újszerű épületszerkezetek kialakítására ad lehetőséget. Magastető hőszigetelése is lehetséges.

Beszéljünk a részletekről telefonon és kérjen Ön is tőlünk árajánlatot!

Tetőtér szigetelése poliuretán habbal – Purhab Center

A tetőtér szigetelés purhabbal egy igen lényeges eljárás az újonnan épített objektumok teljeskörű szigetelése során. A poliuretán hab, legyen az nyitott vagy zártcellás, közvetlenül a tetőfóliára kerül felszórásra. Nem kell semmit sem külön ragasztani, vagy máshogyan rögzíteni. A gipszkartonozási munkálatok a purhab felszórása után azonnal megkezdhetőek. 10-15 centiméteres vastagságnál már egy nagyon erős és hatékony purhab tetőtér szigetelés érhető el.

Sőt mi több, ez a tetőtér szigetelés purhabbal réteg egyben hangszigetelő felületet is képez! A PUR anyag minden felülethez profi módon tapad, a szigetelés szó szerint mindent rést, hézagot kitölt. Száz százalékosan megszünteti a réseken keresztüli energiarabló légmozgásokat.

Pontosan megfogalmazva, az említett 10-15 centiméteres purhab réteg 30-40 centiméter vastagságú hagyományos, szálas szigetelőanyagot tud kiváltani. Sokkalta költséghatékonyabb ma a poliuretánt választani, mint bármely más szigetelőanyagot a piacon. A Purhab Center technológiájával a meglévő tetőtéri szarufa vastagságokkal is a legjobb minősítésú úgynevezett passzívházak szigetelő értékét vagyunk képesek elérni.

Nem légáteresztő! Légzáró képességének köszönhetően a hőszigetelő habbal maximális költségmegtakarítást lehet elérni az épületek fűtése (és hűtése) során.

Alaktartó! A szórt hőszigetelőhab alaktartó, a hőszigetelőhab nem válik le a felületről és az alakját sem változtatja.

Magas, 1:100-hoz arányú expanziónak köszönhetően teljes mértékben kompakt hőszigetelő réteget lehet kialakítani.

Belső tetőtér purhab szigetelés

Ahhoz, hogy hőhíd mentes, huzatmentes és résmentes szigetelő réteget kapjunk a tetőtérben, poliuretán habszigetelést kell alkalmaznunk. Ez az eljárás akkor alkalmazható, ha az új építésű családi ház, vagy bármilyen egyéb objektum tetőtere még beépítés előtt áll. Ha a tetőtér már beépítésre került, akkor purhab szigetelés előtt le kell szednünk a belső fal és a mennyezet borítását.

Ebben az esetben a szórt zártcellás purhab a tetőfólia belső oldalára kerül. Kiemelendő, hogy a purhabot nem szabad közvetlenül a tetőcserépre fújni, így könnyen kár keletkezhet. Vannak sajnos olyan kivitelezők, akik efelől próbálják meggyőzni az ügyfeleket.

Tetőtér purhab szigetelés – munka előtt a kényes felületeket le kell takarni! Ilyenek a nyílászátók, a lámpatestek és elektromos kapcsolók, padozat és egyéb berendezések, amennyiben jelen vannak. A szigetelendő felületeket meg kell tisztítani minden szennyeződéstől!

A zártcellás purhab szigetelő réteg belső oldalára nem kell párazáró fólia, ugyanis az egységes szigetelő felület összefüggő párazáró testet alkot. A zártcellás szigetelést tetőterek esetében 8 centiméter vastagság felett érdemes kivitelezni.

A purhab szigetelés egy helyszínen, speciális szórógépekkel előállított és felfújásra kerülő, modern hőszigetelési forma. A kiveitelezők, amilyen a kiváló PurhabCenter Kft. is, az esetek többségében négyzetméteres árkategóriát határoznak meg.