Ha az épület szigetelésekor a zártcellás szórt purhab szigetelést alkalmazzuk, nincs szükség párazáró fóliára! Ebben segítenek a Purhab Center Kft. munkatársai, a szórt purhab szigetelés igazi szakértői!

A zártcellás szórt purhab szigetelés 3 centiméter feletti vastagság esetén a kimagasló hőszigetelés mellett a víz- és párazárást is remekül biztosítja! Ezáltal válik tehát sokkal hatékonyabb és sokoldalúbb szigetelési formává, mint például a hagyományos üveggyapot, kőzetgyapot, vagy polisztirol szigetelés. A zártcellás szórt purhab szigetelés hőszigetelési paramétere az üveg- és kőzetgyapot szigetelésnek a kétszerese, a polisztiroltól pedig másfélszer jobb hőszigetelést biztosít.

Hőszigetelő anyagok λ [W/mK] értéke: (a kisebb érték a jobb):

  • zártcellás poliuretán hab 0,02-0,025,
  • nyitott cellás poliuretán hab 0,03-0,035,
  • polisztirol hab 0,03-0,038,
  • ásványgyapot 0,04-0,045.

A Purhab Center Kft. tapasztalatai szerint 2,5-3 centiméter szálas hőszigetelés, illetve 2 cm-es polisztirol szigetelés kiváltható 1 cm zártcellás purhabbal. A purhab sokkalta praktikusabb és esetében nincs szükség toldásra. A levegő nem fog mozogni a külső és belső épületrészek között. A vizzáróság miatt a hőszigetelés sosem fog elázni, a réteg nem fog felengedni. Fa és acél könnyűszerkezetes házak építése esetén a purhab az épület merevségét is lényegesen fokozni képes.