UV védelmet biztosító szigetelés

UV védelmet biztosító szigetelés

UV védelmet biztosító szigetelés

A zárt cellás purhab, avagy poluirea kétkomponensű szigetelő bevonat korunk egyik leginkább innovatív módszere. A számtalan anyaggal való összeférhetősége kimondottan tág felhasználási területet biztosít számára, avagy számunkra. Képzelje el, hogy egy anyag felvitele után, több problémát orvosol egyszerre. Sőt, ezt még megfűszerezheti igény alapján pl. uv védelemmel, uv szigetelővel is. Ezt az elkészült purhab szigetelésre visszük fel, nem tartalmazza maga a puliurea, tehát felárat számítunk fel rá.

A zárt cellás purhabban és kiegészítőiben rejlő lehetőségek:

  • Elsőként a vízállóságot mondanám, azonban tudnia kell, hogy nincs sorrend, minden fajta védelem egyformán effektív. A vízállósága annyira hatásos, hogy sokszor medencék szigetelésénél is bevetik. Itt mellesleg jól jöhet még igényelni pluszban az uv szigetelő réteget is.
  • Folytatnám a hőszigeteléssel, itt egyaránt értendő a hideg és a meleggel szembeni ellenállás. E tulajdonságának köszönhetően gyakran használják családi házak és ipari épületek padlójának, falazatának, illetve födémszigetelésére is, de szintén jól jön akár tartályok, gazdasági épületek, lapos tetők szigetelésénél. Valamennyinél fontos az uv védelem is.
  • Megemlítem a rendkívüli keménységét/nyomószilárdságot, mindeközben pedig még a rugalmasságáról is beszámolok. Ezek összesége fontos lehet bármilyen helyzetben, mikor a szigetelt felületet a továbbiakban terhelni szeretnénk. Járni rajta vagy pakolni rá.

Extrém körülményekre és igénybevételekre tervezték, tehát nem véletlen, hogy opcionálisan felvihető rá egy plusz uv védelemre szolgáló réteg. Úgy alkották meg a zárt cellás purhabot és kiegészítőit, hogy kültéri és beltéri környezetben is egyaránt felhasználhassák. A különleges uv szigetelő kiegészítő bevonat elsősorban a kültéri alkalmazásnál nyilvánul meg.

UV szigetelés purhabbal

 A purhab UV szigetelés terítése egy olyan szakmunka, ahol komolyan ismerni kell az anyag viselkedését. Azonnali választ kell adni a munkafolyamat közben fellépő nehézségekre. A poliuretán ugyanis nem vár, a kiszórás után azonnal eredeti térfogatának többszörösére duzzad, nincs idő a késlekedésre. A purhab UV szigetelés összetevőit távolabbra vezetése közben a csöveket melegíteni kell, különben az anyag beleköt, és komoly problémákat okozhat. A vastagabb habot több rétegben viszik fel a szakemberek, mindig megnedvesítve kissé az előző felületet.

A purhabbal történő munka nagy veszélye lehet a pazarlás. A megfelelő minőségű védőeszközök és felszerelés nem megléte mellett, nem érdemes még ezzel a feladattal otthon próbálkozni. A tapasztalt szakemberek, mint amilyenek a mi munkatársaink is, tudják, hogy egy-egy felületre mekkora mennyiséget kell felvinni. Pont úgy, hogy az megdagadva éppen kitöltse a rendelkezésére álló teret. Így a későbbiekben nem kell a felesleges purhabot eltávolítani, levágni és ez reális keretek között tartja a költségeket is. Érdemes szakértőkre bízni a purhabos szigetelést, így csak annyi alapanyag kerül felhasználásra, amennyi valóban szükséges.

A poliuretán habbal történő munkavégzés során komoly munkavédelmi és egészségvédelmi intézkedéseket kell tenni. A munkatársak egész testét védőruházat fedi, szűrővel ellátott gázállarccal.

 

UV szigetelés purhabbal

UV szigetelés purhabbal

KÉRJEN INGYENES ÁRAJÁNLATOT EGYSZERŰEN ÉS GYORSAN!